8 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, октомври 17, 2024

Партийният и коалиционният вот ще решат изборите във Варна, корпоративният няма да бъде 30 000 като за Общинския съвет

Най-четени

Още публикации

Партийният и коалиционният вот ще решат изборите в 3-и МИР-Варна, корпоративният няма да бъде 30 000 като за Общинския съвет в морската столица.

ГЕРБ-СДС има най-силни позиции заради мобилизирането на партийния и коалиционен вот и може да има пет депутатски мандати.

Ако атаката срещу Иван Портних, бивш кмет на Варна, и Стоян Пасев, бивш областен управител, което означава и срещу две бизнес групи, не повлияе негативно значително, или, напротив, провокира Ресто, може да са дори отново шест, но това ще зависи и от другите партии и коалиции.

ПП-ДБ също разполага със значим партиен и коалиционен вот и ще води битка за три депутатски мандати, както и „Възраждане“. 

При тях обаче вотът за „ДПС-Ново начало“, „Величие“, БСП, „Алианса“, ИТН и МЕЧ ще има най-силно влияние.

Ако „ДПС-Ново начало“ и „Величие“ имат по два депутатски мандати, каквато е заявката, а другите четири формации по един, това може да пренареди мандатите за ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и „Възраждане“.

Корпоративният вот може да не е решаващ като на изборите за Общинския съвет, но може да повлияе значително, ако се съсредоточи в „ДПС-Ново начало“ и ГЕРБ-СДС.

Ако има втори тур на изборите за районни кметове в „Приморски“ и „Одесос“ на 27-октомври, деня на изборите за парламента, това може да е бонус вот за ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Победителят на парламентарните избори в 3-и МИР е ясен – ГЕРБ-СДС, въпросът е колко депутатски мандати ще има и как ще се подредят другите партии и коалиции. 

източник: bgsniper.com 

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации