3.6 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, октомври 18, 2024

Борислав Барийски, кандидат за кмет на „Одесос“: Време е за сериозни мерки спрямо вандалските набези в „Одесос“

Най-четени

Още публикации

“Район „Одесос“ е визитната картичка на Варна. В централната част на морската столица са по-голямата част от недвижимите паметници на културата, част от които са занемарени и оставени на произвола на съдбата”. Това заяви кандидатът за кмет на район „Одесос“, издигнат от „Възраждане“ и подкрепен от ИТН Борислав Барийски. Той посочи, че район „Одесос“ се посещава от хиляди туристи всяка година и е недопустимо паметници на културата да тънат в разруха или да бъдат унищожавани от вандалски прояви.

„Битката с вандалите се е превърнала в градска война. Изрисувани фасади, изпотрошени пейки и общинска собственост. Време е да кажем край на тази безумна градска война и да върнем блясъка на района. Моята лична амбиция е да бъде изградено видеонаблюдение на възможно най-много точки в кварталите в район „Одесос“. Отделно – засилена координация и работа с общинска полиция, за да бъдат заловени и санкционирани нарушителите.

Ако успеем да се преборим с вандалите, които системно унищожават общинска и частна собственост – район „Одесос“ ще върне визията, която заслужава“, каза още Барийски.

Той отбеляза, че това е един от най-сериозните проблеми, за които жителите на Варна сигнализират по време на отворените срещи.

„Всички ние сме свидетели на грозно изрисувани фасади, на изпотрошени детски площадки, които и без това са малко в района. Вярвам, че с подкрепата на общинските съветници на „Възраждане“ в Общинския съвет във Варна ще успеем да преодолеем този проблем, който вече е хроничен и варненци да живеят в чист и подреден район, какъвто заслужават“, каза още Барийски.

Междувременно трябва да бъдат предприети мерки и за съхраняване на недвижимите културни ценности, които бавно се рушат под въздействието на времето. Според Барийски, районната администрация, общината и отговорните институции трябва да засилят контрола, за да не се допуска архитектурни сгради да се разпадат.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации