21.2 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, октомври 14, 2024

Трети опит за убийство срещу Доналд Тръмп, ето какво се е случило

Най-четени

Още публикации

Арестуваха въоръжен мъж до митинга на Доналд Тръмп в долината Коачела в събота. Местният шериф заяви, че това може да е бил трети опит за убийство на бившия президент, пише Ню Йорк Поуст.

Заподозреният е идентифициран като 49-годишния жител на Лас Вегас Вем Милър. Той е бил заловен на контролно-пропускателен пункт до митинга с фалшиви ВИП пропуски и фалшиви прес карти – както и с нерегистрирани оръжия, включително заредена пушка, пистолет и пълнител с голям капацитет, съобщават от пресцентъра на шерифа на окръг Ривърсайд, информира bTV.

Милър не е имал валиден документ за самоличност, когато е бил спрян на контролно-пропускателния пункт на митинга, и е бил задържан, след като полицията е претърсила автомобила му и е открила оръжията, съобщават източници от правоприлагащите органи.

През юли 20-годишният стрелец Томас Матю Крукс откри огън по Доналд Тръмп по време на митинг в Бътлър, Пенсилвания.

Тогава бившият президент на САЩ беше улучен в ухото от куршум, който беше на милиметри от това да сложи край на живота му. Случаен минувач беше убит, а още двама участници в митинга бяха ранени. Крукс бе застрелян от снайперисти на „Сикрет сървис“.

След два месеца потенциален стрелец беше хванат с автомат, скрит в храстите на голф клуба на Тръмп в Уест Палм Бийч – докато бившият президент беше само на 300 метра от него.

Заподозреният Райън Рут е забелязан в последния момент, когато агент на „Сикрет сървис“, патрулиращ до следващия отвор на президента, забелязва цевта на оръжието му да стърчи от храстите.

Агентите стреляли, но стрелецът избягал, а по-късно Рут е заловен да бяга по магистралата. Смята се, че според федералните прокурори той се е укривал в храстите незабелязано в продължение на около 12 часа, чакайки своя шанс да убие Тръмп.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации