22.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, октомври 14, 2024

Ще строят естакада в района на Двете кули във Варна

Най-четени

Още публикации

Успоредно с ВиК ремонтите в района на Двете кули във Варна вече е пуснат проект за изграждане на естакада, която ще облекчи трафика в участъка. Това съобщи за Радио Варна кметът Благомир Коцев.

Средствата за естакада на Двете кули ще бъдат осигурени от Министерството на финансите, а дейностите по изграждането на съоръжението по план трябва да започнат паралелно с ремонтите в участъка. 

Естакадата ще започне от кръстовището на търговския център на бул. „Владислав Варненчик“, след което ще минава над кръстовището на Двете кули и ще продължи към автомагистрала „Хемус“, поясни Благомир Коцев.

Вече има частичен идеен проект за изграждане на естакадата. Надяваме се до края на годината да имаме изпълнител, допълни Коцев.

Изграждането на съоръжението ще струва приблизително 16 млн. лв. 

Забавянето на ремонта в участъка от пътя Варна-Златни пясъци е по наше желание, каза още Благомир Коцев. Оттук нататък практиката ще бъде такава – ще започваме нови ремонти, когато завършваме старите, добави Коцев.

снимката е илюстративна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации