22.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, октомври 14, 2024

Промилите алкохол в кръвта на шофьорите във варненско все по-високи

Най-четени

Още публикации

Общо 54  пътнотранспортни произшествия, от които за три са образувани досъдебни производства – едно за значителни имуществени вреди и две за телесни повреди. За щастие, няма катастрофи със смъртни случаи.

Данните за нарушенията по пътищата бяха съобщени днес в сградата на сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР Варна, като отчетената информация за пътната обстановка е за времето между 7 и 13 октомври, посочиха от пресцентъра на полицията. По данни на началника на сектора – главен инспектор Петко Камбуров за посочения период общо 2464 са актовете за установяване на административно нарушение и глобите с фиш, а броя на нарушения за скорост стига до 4711.

За посоченото време са констатирани общо 24 нарушения на шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. До 1.2 промила техният брой е 14, а над 1.2 промила – 10, за които са образувани досъдебни производства.

11 пък са общо образуваните досъдебни производства за констатирани случаи на водачи, управляващи автомобилите си след употреба на наркотични вещества, посочват още от КАТ – Варна.

„Ежедневният контрол по улиците на областта продължава и ще бъдем безкомпромисни спрямо нарушителите на ЗДвП“ – каза Петко Камбуров.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации