21.2 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, октомври 14, 2024

Портних ще даде подробности за обвиненията от Европрокуратурата

Най-четени

Още публикации

Бившият кмет на Варна Иван Портних ще даде днес подробности по случая с Европрокуратурата и пристанището „Карантината“. Това става ясно от официално прессъобщение.

Пресконференцията ще се състои в 12.30 часа.

Припомняме, че Европейската прокуратура обвини бившия кмет Портних и бившия областен управител на Варна Стоян Пасев, както и двама държавни служители от Изпълнителна агенция „Морска администрация“ в измама, свързана с реконструкция на рибарско пристанище.

Четиримата са обвинени във фалшифициране на официални документи и предоставяне на невярна информация, за да получат неправомерно евросредства за проект на стойност 3,4 милиона евро, съфинансиран от Европейския фонд за морско дело и рибарство.

Става въпрос за рибарското пристанище „Карантината“.

Проектът е бил за подобряване на инфраструктурата на съществуващо рибарско пристанище в покрайнините на Варна, внесен от Община Варна, която се е явявала бенефициент. Според разследването обаче такова пристанище не е съществувало при подаване на заявлението за еврофинансиране, обясниха от институцията, ръководена от Лаура Кьовеши.

Иван Портних отхвърли всички обвинения и каза, че са неверни.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации