19.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, октомври 13, 2024

Коалицията за кабинета наредена – ДПС, ГЕРБ, БСП, ПП-ДБ и ИТН плюс жокер. Ивелин Михайлов: „Величие“ твърда опозиция!“

Най-четени

Още публикации

Коалицията за правителството е наредена – ДПС, ГЕРБ, БСП, ПП-ДБ и ИТН, заяви източник от ръководството на ПП. 

Ако след „Край на бастионите в политиката“ на председателя на „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ вотът за коалицията започне да се срива, Делян Пеевски ще удари здраво рамо на изборджийските мрежи на БСП, коментираха източници от политическите среди.

Ресурс за „преференции“ вече са получили в ДБ, както от ГЕРБ, така и от ДПС, комбинацията е договорена, целта е десните да имат повече депутати.

Пеевски има и жокер – патриотична партия, чийто лидер го атакува по схемата на Николай Марков, но е „партия“ с ДПС.

Дали МЕЧ, ако влезе в парламента, както натискат „спонсорирани“ социологически агенции, няма да се окаже жокерът на Пеевски?!

Агенциите отново не включват в сметката „Величие“, но пак може да бъдат изненадани. Според топ изборджии партията на Ивелин Михайлов може да има 25-28 депутати.

„Величие“ вдига вълна с препълнени зали на отворените срещи с членове и симпатизанти на партията заради позицията, че е против статуквото.

Ивелин Михайлов категорично заявява, че „Величие“ няма да влиза в коалиция за съставяне на правителство и ще бъде твърда опозиция на статуквото.

Тази стратегия, която е основното послание в пика на предизборната кампания, може да вдигне още вота за „Величие“.

Тя беше подчертана и на срещата във Варна, където опозиционните нагласи са най-силни, тъй като „Величие“ е в битка за два депутатски мандати.

Според изборджии Ивелин Михайлов ще усили още опозиционните послания в последната седмица на кампанията, за да вдигне на макс вота за „Величие“.

Линията на лидера на партията е очевидна – „Величие“ не е в битка с МЕЧ за влизане в парламента, а за паритетен вот с „Възраждане“.

Затова въпреки че коалицията за правителство е наредена и щедрите предложения, „Величие“ ще бъде твърда опозиция.

Според кандидат-депутати на партията в 3-и МИР-Варна този път дори един депутат няма да се отдели от парламентарната група.

Правителството обаче е наредено с министри от ДПС, ГЕРБ, БСП и ДБ, освен ако „Величие“, „Възраждане“, ПП и „Алиансът“ не пренаредят схемата.

Схемата за коалиция за правителстовото може да не се нареди, ако гражданите, които са против статуквото, гласуват като мощна портестна вълна.

bgsniper.com 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации