9.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, октомври 1, 2024

10 години зад решетките за украинец, убил свой колега край Варна

Най-четени

Още публикации

Варненският окръжен съд призна за виновен 50-годишен украински гражданин, който умишлено умъртвил свой колега. Съдебният състав му наложи наказание от 10 години „лишаване от свобода“ при първоначален строг режим.

Подсъдимият и защитата му поискаха делото да бъде разгледано по реда на съкратено съдебно следствие. Те дадоха съгласие да се проведе разпит само на някои свидетели и вещи лица, а при постановяване на присъдата непосредствено да се ползва съдържанието на експертни заключения на останалите вещи лица от досъдебното производство.

Убийството е извършено на 13 февруари миналата година в село Езерово, област Варна, където двамата украински граждани работели в завод за кораборемонт и корабостроене. Живеели в една стая във ведомствено жилище. Не били в близки отношения. В деня на убийството, в късния следобед, двамата употребявали алкохол. В един момент между тях възникнал словесен конфликт с размяна на обидни реплики. Подсъдимият извадил нож и нанесъл удар в корема на своя колега. Двамата започна да се боричкат на земята, като 50-годишният мъж успял да нанесе и втори удар с ножа в тялото на своя сънародник. Останалите живеещи в близост се намесили, разтървали мъжете и извикали спешна помощ. Въпреки оказаната помощ, няколко дни по-късно раненият мъж починал в болницата.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи за обжалване и протест в 15-дневен срок от днес.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации