12.3 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, септември 30, 2024

Веселин Русев: Стартира голям ВиК проект, който ще затваря поетапно важно кръстовище във Варна (видео)

Най-четени

Още публикации

До два дни започва работата по изграждането на едно от основните съоръжения от мащабния ВиК проект- канализационния колектор на входа на града. Това каза на пресконференция управителят на Вик – Варна Веселин Русев. Трасето на колектора засяга кръстовището на бул. „Република“ и бул. „Вл. Варненчик“. 

В четвъртък ще бъде съобщено от общинската администрация дали е одобрена схемата за реорганизация на движението, за да могат да започнат строителните дейности по съоръжението.

Работата по обекта трябва да приключи в рамките на 4 месеца.

Участъкът в района на бул. „Република“ и бул. „Вл. Варненчик“ ще се затваря на четири етапа, стана ясно от ръководителя на проекта Сава Коев. Това ще се предприеме, за да не се създава допълнителен транспортен хаос в района. Коев се ангажира с това да бъдат поставени информационни табели със срокове по време на всеки етап от работата по ВиК проекта, който в района на двете кули е със срок от 120 дни, добави още Сава Коев.

Изпълнителите сме в състояние да започнем буквално след два дена. В момента се чака реакция на общината да ни разпишат временна организация на движението. В тази връзка ние сме подготвили екипите, сложили сме знаците, те са зачохлени към момента, обясни той и каза, че сега всичко е в ръцете на общината. Очакват отговор в четвъртък, когато се провежда съвместна среща на ВиК с представители на общинската администрация.

План – графикът на ВиК определя първия етап следващите две седмици. Новата схема предвижда трафикът да се насочва от бизнес парка към кръговото на ул. „Атанас Москов“ около картонажната фабрика и към Крайезерния път.

Започва подмяната на главния водопровод Варна- Златни пясъци. Това е чисто нов участстък, който ще облекчи устойчивото водозахранване на вилните зони и Златни Пясъци, каза още управителят на ВиК – Варна инж. Веселин Русев.

Работата ще продължи 540 дни, обясни Русев. По думите му водопроводът ще стигне до Т-образното кръстовище преди курортния комплекс.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации