23.3 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, септември 29, 2024

Пътуваме по нов начин до Истанбул, само за няколко часа

Най-четени

Още публикации

Турската компания Истанбулски морски линии (ИДО) стартира фериботните услуги между Истанбул и Бургас от средата на октомври.

Компанията ще извършва пътуванията между централното пристанище Сарайбурну, намиращо се на брега на Босфора в мегаполиса Истанбул и пристанище Бургас, които бяха изпълнени за първи път през 2019 г. и по-късно прекратени заради Ковид.

Първият курс от Истанбул до Бургас ще бъде на 11 октомври 2024 г. в 15 ч. от пристанище Сарайбърну.

Обратният курс от Бургас до Истанбул ще бъде на 12 октомври, събота, от 12 ч.

Според публикацията в профилите на IDO в социалните мрежи, часовете на пътуванията за първата седмица между 11-14 октомври ще бъдат както следва:

Сарайбърну – Бургас: петък, 11 октомври – 15 ч., 13 октомври, неделя – 17 ч.

Бургас – Сарайбърну: 12 октомври събота – 12 ч., 14 октомври, понеделник – 8 ч.

Билетите за пътуването, което се очаква да продължи около 5,5 ч., се продават на цени, започващи от 29 евро, включително таксите.

Основана през 1987 г. като дъщерно дружество на Голяма община Истанбул, компанията ИДО е една от водещите в сектора в Турция.

Тя поддържа много фериботни линии в 16 милионния град Истанбул, както има и ключови линии от Истанбул до съседни турски провинции като Бурса, Ялова и др.

Компанията има и множество линии, свързващи турски крайбрежни курортни градчета, с нейните гръцки острови в Егейско море. Тя беше продадена на частна групировка през 2011 г.

pochivka.blitz.bg

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации