23.3 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, септември 29, 2024

Главчев свиква извънредна среща в Министерския съвет

Най-четени

Още публикации

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес среща в Министерския съвет (МС) с участието на представители на Министерството на външните работи (МВнР), Министерството на транспорта и съобщенията, на секретариата на Съвета по сигурността и службите. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Тема на срещата са мерките на българската държава за безопасното извеждане на сънародниците ни от Ливан, допълва БТА. 

Вчера бе съобщено, че се предприемат мерки от българската държава за извеждането на сънародниците ни от Ливан. Министерството на външните работи уточни, че във връзка с ескалацията на ситуацията в Близкия изток и по-конкретно в Ливан служебният премиер Димитър Главчев и служебният министър на външните работи Иван Кондов са в постоянна връзка. По указания на министър-председателя в МВнР бе създадена работна група, в която са включени и представители на други институции, чиято основна задача е да координира и предложи най-подходящия вариант за извеждането на българските граждани и членове на техните семейства от Ливан, съобщиха от външното министерство.

От МВнР призоваха българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливанската република и незабавно да напуснат територията на страната. При необходимост от съдействие, българските граждани в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: [email protected].

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации