18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, септември 29, 2024

Времето във Варна – 29 септември 2024

Най-четени

Още публикации

По Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на много места ще има мъгла или ниска облачност. Към края на деня облачността ще се увеличи. Вечерта и през нощта срещу понеделник на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Очакват се значителни количества. Ще има условия и за градушки. Максимални температури: 24°-27°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

На 29 септември слънцето във Варна изгрява в 7:04 часа и залязва в 18:53 часа. Продължителността на деня е 11 часа и 49 минути. Фазата на луната е три дни преди новолуние.

Още сутринта облачността в северозападна България ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд. След обяд валежите ще обхванат Централна, а към края на деня и Източна България. Значителни ще са валежите в Централна и Източна България, където ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Ще прегърми и на места в Западна България. Вятърът от северозапад ще се усили, ще бъде силен до бурен, и с него ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават и към 15 часа ще са в широк интервал: от 16-19° в Западна и Централна България до 30° в Югоизточна. През нощта срещу понеделник на много места в страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и силен северозападен вятър. Интензивни ще са явленията (валежи и гръмотевици) главно в Североизточна България. В западните райони от страната ще е почти без валежи.

В планините от запад-северозапад облачността ще се увеличи и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът от северозапад ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Температурите през деня ще се понижават и към 15 часа на височина 1200 метра ще бъде 8-9°, на 2000 метра – около 6°, а към края на деня по най-високите ни върхове в Рила и Пирин около 0°.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации