18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, септември 29, 2024

Черно море изпусна ЦСКА на Тича (видео)

Най-четени

Още публикации

Черно море и ЦСКА – София завършиха 0:0 в мач от 10-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора предложиха повече битка и по-малко футбол на препълнения стадион във Варна и равенството изглежда справедливо.

Все пак и „червените“, и „моряците“ имаха своите шансове за попадение. Най-чистите от тях се откриха пред Исека и Кешерю, но двамата бяха спрени от вратарите Пламен Илиев и Густаво Бусато.

Наставникът на „червените“ Александър Томаш отново заложи на изцяло чуждестранна 11-ка, както бе и преди два кръга срещу Локомотив (София). В нея попадна и най-новото попълнение Лиъм Купър, който си партнираше с Делова в центъра на отбраната. Това бе дебют за шотландския национал с червената фланелка.

Освен него от първата минута стартираха и част от новите звездни попълнения Делова, Пинто, Етоо и Локило, а след почивката се появиха Илиан Илиев-джуниър, Исека и Бютучи, но въпреки това футболистите на Томаш не успяха да превземат крепостта „Тича“, която не е паднала в 24 поредни шампионатни срещи.

Секунди преди началото на мача пък Илиан Илиев извърши принудителна смяна. Ариаш започна вместо контузилия се на загрявката Дробаров.

През първия четвърт час гостите от София държаха по-дълго време топката и опитаха няколко пробива, най-вече чрез Фаетон отляво, но те не завършиха с удар към вратата на „моряците“.

Първото положение дойде в 25-ата минута и то отиде в актива на ЦСКА – София. „Червените“ спечелиха право да изпълнят корнер. Вион центрира на близката греда, Линдсет закачи топката леко с глава, която излезе в аут опасно близо до лявата греда.

След половин час игра Пашеко центрира отдясно, топката рикошира от крака на Пинто и придоби парабола, която се отправи към задната греда, но Делова изчисти в корнер преди играч на варненци да я прати в мрежата. След неговото изпълнение Димов стреля с глава в аут.

В 33-ата минута „червените“ не изчистиха по най-добрия начин, тъй като пратиха топката в краката на Ариаш. Халфът шутира 18-19 метра, но Бусато спаси.

В 41-ата минута и Локило отправи удар, но от 25 метра, а Илиев улови. Малко след това, в даденото от рефера продължение на първата част, добра атака отдясно на Черно море завърши с центриране по земя. То предизвика сериозно разбъркване, но в крайна сметка Пашеко игра с ръка и последва фал за „червените“.

На почивката Томаш извърши две промени. Илиев и Бютучи се появиха на терена за сметка на Локило и Фаетон.

След час игра Илиев овладя пред наказателното поле на домакините и шутира с десния крак, но в ръцете на варненския страж.

Секунди по-късно Дончев, Кешеру и Паис влязоха на местата на Иса, Пашеко и Ариаш. За ЦСКА – София пък влязоха Исека и Хайнц за сметка на Коялипу и Линдсет.

В 71-ата минута Исека изскочи фронтално сам срещу Илиев и реализира, но реферите отмениха попадението поради засада на нападателя. Той бе стъпил с единия крак в половината на съперника при старта за спринта, докато отбраната на „моряците“ бе изцяло преди централната линия, а ВАР потвърди решението на съдиите.

След подновяване на играта, в 73-ата минута Дуду настигна топката на аутлинията и я върна за Сула, който отправи опасен удар от 8-9 метра, но Бусато изби.

Гостите отговориха с опасен изстрел на Бютучи в 76-ата минута, но и Илиев отрази. Само 120 секунди по-късно Исека получи отличен дълъг извеждащ пас от Етоо. Таранът овладя добре на гърди и се озова фронтално сам срещу вратаря, но стреля слабо и Илиев улови.

В ответната атака същото стори и Кешерю. Румънецът се измъкна майсторски от Купър и от близка дистанция стреля в тялото на Бусато.

В 84-ата минута Илиев без проблем улови шут на Бютучи от фал.

ЧЕРНО МОРЕ – ЦСКА – СОФИЯ 0:0

ЧЕРНО МОРЕ: 33. Илиев, 3. Атанасов, 88. Арияш, 6. Попов, 15. Мартин, 27. Димов, 71. Панайотов, 11. Дуду, 23. Пашеко, 10. Сула, 9. Иса

ЦСКА – СОФИЯ: 1. Бусато, 15. Вион, 5. Делова, 6. Купър, 18. Пинто, 26. Кареасо, 99. Етоо, 22. Локило, 10. Линдсет, 11. Фаетон, 77. Коялипу

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации