24.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, септември 27, 2024

Морско училище открива новата учебна година на 30 септември

Най-четени

Още публикации

На 30 септември от 9:10 ч. ще се проведе Тържествена церемония по откриване на новата учебна 2024/2025 година във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Официално учебната година започват 672 първокурсници в ОКС „бакалавър“ и 160 в ОКС „магистър“, обучаващи се на български език. Новоприетите студенти в чуждоезиково обучение в ОКС „бакалавър“ и ОКС „магистър“ са 100. 14 са специалностите на ВВМУ в ОКС „бакалавър“ и 18 в ОКС „магистър“, някои от тях изцяло нови и адаптирани към съвременните тенденции в пазара на труда и нарастващите нужди на IT сектора, космическото инженерство, смарт сектора и др. В същото време и през тази година се запазва интереса към традиционните морски професии, логистиката и мениджмънта. 

Студентите в ОКС „бакалавър“ и ОКС „магистър“ във ВВМУ за учебната 2024/2025 година ще се обучават в специалности от три професионални направления:

– „Транспорт корабоплаване и авиация“;

– „Комуникационна и компютърна техника“;

– „Национална сигурност“.

Приемът на курсанти за учебната 2024/2025 се извършва по специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ в общо 6 специализации, редовна форма на обучение:

– „Корабоводене за ВМС“;

– „Корабни машини и механизми за ВМС“;

– „Военноморски комуникационни радиотехнически системи“;

– „Мехатроника“;

– „Кибероперации“;

– „Медицинско осигуряване на Въоръжените сили“.

Приети са 55 курсанти в различните специализации редовна форма на обучение и 5 военнослужещи в задочна форма на обучение за придобиване на ОКС „бакалавър“.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации