24.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, септември 27, 2024

Главчев зове за масово гласуване на 27 октомври 

Най-четени

Още публикации

Усилията на изпълнителната власт да бъде премахнато изкривяването на вота продължават. Това каза в началото на правителственото заседание служебният премиер Димитър Главчев по повод започналата днес предизборна кампания.

Ако се гласува масово, тежестта на купения вот ще намалее, констатира служебният премиер и посочи, че с 1/4 са намалели българите, упражнили правото си на глас в САЩ на последните избори спрямо предпоследните.

В рамките на срещите си с българските общности в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анжелис, където бе на посещение тази седмица, премиерът е призовал за по-висока активност на сънародниците ни зад граница. Призова да гласуват и българите у нас:

„По-голяма активност, за да може изборът, който бъде направен – на народни представители в случая – да бъде с по-голяма представителност и да тежи повече. Отделно, ако се гласува по-масово, възможностите за тежестта на така наречения „изкривен вот“ са много по-малки“.

Усилията на правителството също са насочени към елиминиране на купения вот:

„Целта е да се повиши доверието на избирателите и тяхната увереност, че гласът им няма да отиде напразно“, допълни премиерът.

Той открои необходимостта от допълнителни усилия за организацията на изборите в съседна Турция, след като вчера е разговарял с екипа на генералното ни консулство в Истанбул:

„Тези избори ще са доста по-тежки. Секциите в Турция ще са особено напрегнати. Дадоха своите предложения. Ние ще ги представим съответно на ЦИК и се надявам те да се съобразят с тези предложения, защото, според мен, те са в добра посока“.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации