20.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, септември 26, 2024

За разследване: Заплашиха с убийство Вероника Димитрова от Нова тв

Най-четени

Още публикации

Заплашиха с убийство журналиста на Нова тв Вероника Димитрова. Причината – разследване, което тя направи в рубриката „По следите”, в което преди 2 седмици разказа за Ана Георгиева и приятелят ѝ Борис Белиц – брокери, подсъдими за два случая на отвличане, закана за убийство и нанасяне на телесна повреда.

Твърди се, че собственици на имотите са държани принудително в апартаменти и са карани да подписват документи. При единия от случаите става въпрос за заплахи с цел да се дадат 85 000 лева, получени от продажбата на имот в София. По това дело Георгиева лежи в ареста към Сливенския затвор в продължение на осем месеца, след това една година е под домашен арест. От няколко дни е на свобода срещу парична гаранция. През 2011 г. е осъдена условно за разбиване на хотелски стаи с цел обир. След споразумение с прокуратурата е реабилитирана. В момента Борис излежава присъда в затвора в Казичене за шофиране след употреба на алкохол, като сега е в отпуск.

„Преди няколко вечери той ми се обади по телефона. Каза ми „Ще те направя известна”. За мен това е шантаж, сплашване. Ана Георгиева ми каза директно, че ще ме убие. Преди това ме заплашваше Юлиан Димитров, за който пък се твърди, че придобива имоти чрез заплахи и палежи. Подала съм сигнал в СДВР. Мен спряха да ме притесняват. Димитров и негови приятелки обаче започнаха да звънят на хората, които съм снимала. Те се опитват да ми затворят устата, но аз ще продължа да работя. Вече записвам всички разговори, защото не получавам заплахи за първи път. Днес ще подам сигнал и за заплахите от Георгиева и Белиц”, обясни журналистът.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации