19 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, септември 26, 2024

Варненци вече сканират сами продуктите си, докато пазаруват в Kaufland

Най-четени

Още публикации

Най-голямата търговска верига у нас Kaufland България внедрява иновативната си услуга за дигитално пазаруване K-SCAN в още два свои хипермаркета във  Варна (ул. Доктор Петър Скорчев 2) и Велико Търново (ул. „Краков“ 2Б).

K-SCAN дава възможност на варненци сами да сканират избраните от тях стоки, докато пазаруват в магазина, спестявайки от времето за ваденето на продуктите на каса. Сканирането на артикулите става с личен мобилен телефон или специален ръчен скенер, още преди всеки един от артикулите да бъде поставен в количката. За да се плати крайната сметка, сумата й се прехвърля на касата на самообслужване чрез отбелязване на QR код. За използване на приложението с мобилен телефон е необходима единствено регистрация с Kaufland Card, която да се сканира на входа на магазина. Ако клиентът предпочита с устройството, ръчните скенери са разположени на място в магазините.

Разплащането се случва на касите на самообслужване, където клиентите имат възможност да платят с карта, електронен ваучер за храна, подаръчен ваучер Kaufland, или дори в брой.

Друго предимство, което потребителите споделят е, че още при сканиране на желаните артикули те могат да следят текущата сума на своята покупка.

Иноватвината услуга K-SCAN стартира като пилотен проект в края на миналата година в два столични хипермаркета на веригата в кварталите „Банишора“ и „Овча Купел“, като след това стана достъпна и в магазина в кв. „Манастирски ливади“.

Постепенно предстои въвеждането на услугата и в други магазини от веригата в цялата страна.

Повече информация за услугата K-scan, можете да намерите тук.

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2024 г. компанията разполага с 66 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации