24.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, септември 25, 2024

Девет кандидати се впускат в битките за районите „Одесос“ и „Приморски“

Най-четени

Още публикации

Девет са кандидатите, които ще се борят за вота на варненци за районите „Одесос“ и „Приморски“. Вчера изтече крайният срок за подаване на документите в Общинската избирателна комисия във Варна за регистрация на листите на партиите, коалициите и инициативните комитети за частичните избори на 20 октомври. До изборите се стигна, след като ОИК прекрати пълномощията на избрания за кмет на район „Одесос“ Цветнен Цветков, а по-късно – и за районния кмет на „Приморски“ Николай Желязков, предаде Радио Варна. 

Отстраненият кмет на район „Приморски“ отново ще се бори за кметското място, съобщава със свое решение Общинската избирателна комисия във Варна. Николай Желязков е кандидатът на „Продължаваме промяната – Демократична България“ за район „Приморски“ за частичния вот на 20 октомври. Янислава Шопова пък ще се бори за ръководството на другия район – „Одесос“, съобщава ОИК.

Людмила Колева и Георги Недев са кандидатите на ГЕРБ за районни кметове във Варна, съобщиха на пресконференция от партията. Людмила Колева ще се кандидатира за кмет на район „Приморски“, а Георги Недев – за „Одесос“.

Кандидатът за кмет на район „Одесос“ на БСП е Иван Великов, за другия район – „Приморски“ ще участва Зорница Василева, която е регистрирана в кандидатската листа за кмет на варненския район.

Миналата седмица „Възраждане“ и „Има такъв народ“ обявиха, че ще се подкрепят взаимно за изборите на 20 октомври, като кандидатът на „Възраждане“ за район „Одесос“ е Борислав Барийски, а този на „ИТН“ – Светослав Иванов. 

В изборите за районен кмет във Варна ще се яви и независимият кандидат Илиян Карагьозов. 

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации