19.9 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, септември 24, 2024

Йоана Буковска заплита политически интриги в комедията „Капан за тъпаци“

Най-четени

Още публикации

Морската премиера на френската комедия „Капан за тъпаци“ от Жан-Пиер Мартинез ще се състои на 24 септември от 19.00 часа в залата на НЧ „Славейков“ в кв. „Вл.Варненчик“ във Варна.

Билетите са в продажба на билетен център „Българан“, както и от библиотеката на НЧ „Славейков“ в кв. „Вл.Варненчик“. Купи билети онлайн за КАПАН ЗА ТЪПАЦИ в ePortal.BG.

Пиесата проследява неочакваните предизборни машинации на една губеща в социологическите проучвания за президент партия, която решава да бъде представлявана от шофьора на първия секретар на партията и по този начин предстоящото крушение да падне на негов гръб.

Оказва се обаче че нито „изкупителната жертва“, нито избирателите са толкова предвидими.

Режисурата и преводът са на Владимир Петков. Настоящето заглавие той избира като своеобразен диптих към последната си постановка „Под масата“, комедия за корупцията по висшите етажи на властта от същия автор.

Продуцент на продукцията е Драматичен театър Търговище. Останалата част от постановъчния екип са сценографът Петър Митев и композиторът Михаил Шишков-син.

В ролята на политически играчи влизат гост – актрисата Йоана Буковска-Давидова и водещите актьори от трупата на Държавен драматичен театър – Търговище Любомир Фърков, Божидар Попчев, Димитър Мартинов, Грета Неделчева и Любомира Стефанова. 

Пиесата се поставя за първи път на българска сцена, продължавайки ангажимента на настоящето ръководство на институцията към представянето на нова българска и чуждестранна драматургия.

СЛЕДВА:

на 3 октомври от 19.00 часа, НЧ „Славейков“, Кв.“Владислав Варненчик“
МЕЖДУЗВЕЗДНОТО ТУРНЕ НА ШКУМБАТА – 120 ГОДИНИ НЕ СТИГАТ!

Билети на каса Българан и онлайн билети купи за МЕЖДУЗВЕЗДНОТО ТУРНЕ НА ШКУМБАТА от ePortal.BG.

на 17 октомври от 19.00 часа, НЧ „Славейков“Кв.“Владислав Варненчик“
„ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА“
 – комедия от Жан Барбие
Режисьор: Орлин Дяков
С участието на: Христо Гърбов, Петя Венелинова, Тихомир Благоев, Ясена Господинова, Йовко Кънев, Ивайло Спасимиров, Кристиана Ценкова
Билети на каса Българан и купи онлайн билети за ПОМОЩ ЖЕНА МИ Е ЛУДА от ePortal.BG.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации