16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, септември 21, 2024

Стартира кръводарителска кампания във Варна

Най-четени

Още публикации

Кръводарителска акция започва днес във Варна. Тя е организирана от Сдружение „Аз вярвам и помагам“. Поводът е една година от предоставянето на мобилен пункт за кръводаряване на Районния център по трансфузионна хематология в града. Той беше купен с помощта на Сдружението за събиране на пластмасови капачки.

През годините кампанията е събрала множество дарения за варненски болници, които включват не само медицинска апаратура, не само мобилният пункт за кръводаряване, но и първата уникална детска линейка за града.

Владислав Николов, Сдружение „Аз вярвам и помагам“ заяви в ефира на обществената телвизия: „По официална информация от Районния център по трансфузионна хематология са преминали над 1000 души, които са кръводарили. Акцията им продължава всеки път, когато има възможност да излязат на терен, в различни градове, в големи учреждения, в различни фирми. Така че мобилният пункт за кръводаряване се използва доста. И аз съм много благодарен на Районния център по трансфузионна хематология за това, което правят.“

Варненци могат да дарят кръв в мобилния пункт от 9:00 до 16:00 часа. Не за първи път има подобна акция за кръводаряване. Точно след една седмица – на 28 септември, във Варна отново ще се проведе акция по събиране на капачки и на стотинки. Средствата от тях ще бъдат предназначени за закупуване на втори мобилен пункт за кръводаряване за Пловдив, Стара Загора и Плевен, както и за други градове от страната.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации