19 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, септември 19, 2024

Пеевски превзема ДПС, рейдва ГЕРБ и прави „предложение“ на лидера на „Величие“, което не може да откаже

Най-четени

Още публикации

Делян Пеевски превзема ДПС, битката не е за „марката“. Пеевски овладява структурите и пробива в изселническите организации в Турция. 

Целта е много силно представяне на парламентарните избори, не само победа на „ДПС-Ново начало“ срещу „Алианс за права и свободи“.

Пеевски се готви да направи показно на изборите и „ДПС-Ново начало“ да има повече от 200 000 гласа и над 30 депутати.

Медийната стратегия да се излъчва сила не е променена и това се потвърждава от представянето на разширеното заседание за подготовка на предизборната кампания за парламентарните избори на 27 октомври. 

В заседанието са участвали Делян Пеевски и ръководството на ДПС, представители на областните и общинските структури, координаторите на ДПС в Турция, народните представители, кметове и активисти.

Областните председатели на ДПС са изразили своята и на структурите категорична подкрепа за „ДПС-Ново начало“ и готовността си за силно представяне на изборите за народни представители.

Пеевски не разчита само на партийния вот, за да постигне резултат от повече от 200 000 гласа, но и на корпоративен и мрежов. Ако успее на макс, „ДПС-Ново начало“ може да бъде фактор за съставянето на правителство, каквато явно е стратегическата цел.

Делян Пеевски рейдва ГЕРБ за корпоративния вот. Според изборджии за ГЕРБ ще бъде успех, ако той се разпредели 50 на 50, а за мрежовия партията на Бойко Борисов няма организационен ресурс да се противопостави на изборджийската машина на Пеевски.

Целта на Пеевски очевидно е той да бъде лидер за формирането на мнозинство в парламента и съставяне на правителство и да прави предложенията.

Делян Пеевски всъщност вече прави „предложение“ на лидера на „Величие“ Ивелин Михайлов, което не може да откаже, ако не иска партията му да се срине на вота, а бизнесът му да бъде под атака.

Схемата не е нова, беше наредена и в предишния парламент – ГЕРБ, ДПС и депутати от „Величие“ да формират мнозинство, но сега е по-мащабна.

„ДПС-ново начало“, ГЕРБ и „Величие“ да направят трипартийно мнозинство. Ивелин Михайлов заяви, че се подготвяла акция да бъдат „купени“ 30% от депутатите на партията.

Всъщност „купуват“ цялата партия, а целта е 100% от депутатите на „Величие“ да гласуват за правителството. Знаково е, че в сегашната кампания Ивелин Михайлов не атакува Делян Пеевски, докато в миналата Николай Марков го громеше с преигран патос.

Ако депутатите на „ДПС-Ново начало“, ГЕРБ-СДС и „Величие“ не стигнат за мнозинство, Пеевски може да направи предложения към народни представители от други парламентарни групи, например от „БСП обединена левица“.

Лидерите на ПП-ДБ заявиха, че коалицията няма да участва в мнозинство, в което Делян Пеевски има някаква роля. Пропрезидентските и проруски партии „Възраждане“, ИТН и „МЕЧ“ явно няма да влязат в схемата „Пеевски“, но депутати от „БСП обединена левица“ могат да приемат предложения.

Бойко Борисов обаче може да не приеме комбинацията „Пеевски“ за съставяне на правителство с „ДПС-Ново начало“ и „Величие“, тъй като американците натискат ПП-ДБ да бъде в мнозинството и да има квота в правителството, при това в ключови министерства – МО и МВнР.

Делян Пеевски обаче провежда стратегията си последователно – овладяване на структурите на ДПС, изборен успех на „ДПС-Ново начало“ с партиен вот на макс и бонус корпоративен и мрежов, привличане на „Величие“. Освен това, след президентските избори в САЩ на „янките“ може да не им е до това кой и как ще състави правитеството.

bgsniper.com

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации