16.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, септември 19, 2024

„Човекът, който не можеше повече да мълчи“ открива „Златна роза“ във Варна

Най-четени

Още публикации

В конкурсната програма на фестивала тази година са включени 44 филма.

С късометражния филм „Човекът, който не можеше повече да мълчи“ тази вечер във Варна ще бъде открито 42-то издание на фестивала за българско игрално кино „Златна роза“.

Лентата, която е копродукция на Хърватия/България, Франция и Словения, спечели „Златна палма“ за най-добър късометражен филм на фестивала в Кан тази година.

Началото на прожекцията е 19:00 часа, а домакин е Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Филмът ни връща в събитията от разпада на Югославия. Датата е 27 февруари 1993 г., а мястото Стрипчи, Босна и Херцеговина. Пътническият влак от Белград за Бар е спрян от паравоенни сили в рамките на операция за етническо прочистване. Докато те извеждат от влака невинни цивилни, само един човек от 500-те пътници се осмелява да им се противопостави. Това е истинската история на един човек, който не можеше повече да мълчи.

В конкурсната програма на фестивала тази година са включени 44 филма.

42-то издание на фестивала се обръща все повече към младите зрители и към разширяване обсега от събития в паралелната програма, които обогатяват фестивалния живот и свободната и неформална комуникация между участници, гости и зрители.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации