19 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, септември 19, 2024

Човек на Васил Божков мигрира при Ивелин Михайлов

Най-четени

Още публикации

Водач на две листи в партия „Център“ на Васил Божков смени политическата си ориентация и ще бъде кандидат за депутат от „Величие“, показа проверка на „Филтър“. Това е най-крупният производител на зеленчуци у нас – Павел Стоименов. Той нашумя през 2021 година от комисията за ревизия на Мая Манолова. Тогава разказа как са искали да откраднат фирмите му преди 10 години. След това Стоименов се скри от светлината на прожекторите, за да изгрее през февруари като учредител на партия „Център“ на току-що завърналия се от Дубай Васил Божков. На изборите през юни едрият земеделец се яви на изборите като първи в листите на „Център“ в Благоевград, но срещите му с избирателите протекоха при мижав интерес и логично спечели малка подкрепа.

Подсъдимият бос на хазарта няма да участва самостоятелно с „Център“ на изборите през октомври. По предварителни проучвания партията му нямало да стигне и до 1% на извънредния парламентарен вот и той реши да търси нови пътища за борба с основните си врагове Бойко Борисов и Делян Пеевски. Миналата седмица Божков заяви, че ще влезе в коалиция или ще подкрепи някого. Тактиката му е да имплантира свои хора в различни партии. Така например в новата лява коалиция, която БСП направи, влиза и познатата Комунистическа партия на България (КПБ) с председател бившия партиен секретар на ЦУМ от годините на зрелия социализъм Александър Паунов. Той се прослави преди малко повече от четири години, когато лъсна в аудиозаписи с Васил Божков. От тях ставаше ясно, че Александър Паунов, по-известен като Сашо Комуниста, обсъжда с хазартния бос стратегията за овладяване на уличните протести, създаването на служебен кабинет от противници на Бойко Борисов и ограничаването правомощията на главния прокурор. По онова време тази функция се изпълняваше от Иван Гешев. Освен Паунов Васил Божков има свои пешки и в други формации, а в същото време довереният му човек Павел Стоименов обикаля страната заедно с лидера на партия „Величие“ Ивелин Михайлов и се среща с хора по читалища и зали. Заедно с него е и бившият митничар Григор Здравков от „Легия Антимафия“, който също се очаква да е кандидат за депутат от партията на „Исторически парк“. На миналите избори тази роля играеше уволненият от НСО подполковник Николай Марков, с когото Михайлов влезе в конфликт още в първите дни на 50-ото народно събрание, а след това групата се разцепи. Електоратът на „Величие“ обаче се запазва според социологическите прогнози и е много близо до бариерата от 4% за влизане в парламента. Още не е ясно дали Васил Божков ще разчита на Ивелин Михайлов да защитава интересите му, или Павел Стоименов е напуснал „Център“, за да гради политическа кариера при далеч по-перспективните предприемачи от „Величие“. Повечето анализатори на политическите процеси са категорични, че Стоименов няма как да изреже пъпната си връв и ще остане здраво свързан с бившия хазартен бос.

Борис КРУМОВ

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации