19 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, септември 19, 2024

Борисов пое ГЕРБ-Варна, няма „Като се каже Варна, вече е Ники“, няма Портних. Емил Радев и Балабанов със силни позиции

Най-четени

Още публикации

Бойко Борисов на практика пое ръководството на ГЕРБ във Варна, няма „Като се каже Варна, вече е Ники“, няма Иван Портних.

Евродепутатът Емил Радев и и бившият председател на Общинския съвет Тодор Балабанов са със силни позиции според гербаджии. 

Радев и Балабанов имат влияние и в трите най-големи бизнес групите, но преговорите с техните лидери за корпоративния вот ги води Борисов.

Емил Радев и Тодор Балабанов имат роля при подреждането на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС с предложения как да се постигне паритет в партийните и корпоративните позиции.

Как обаче ще се прецени Красен Кралев партийна квота ли е или корпоративна, примерно, или пък е „мажоритарен“ кандидат на Бойко Борисов и негова лична квота?

Фракцията „Портних-Балабанов“ даде знак с невключването на Кралев в проекто-листата, но той отново е втори в проекто-листата на фракцията „Костадинов-Христов“.

Оказва се, че Емил Радев има по-силни позиции в най-влиятелната бизнес група от Красен Кралев, или само така изглежда – редакцията на листата от Борисов ще го покаже.

Която може да освети, че само Даниел Митов, водач на листата, е автентична партийна кандидатура в първите пет позиции, а другите са корпоративно-партийни.

Колкото и силна листа обаче да подреди Борисов с корпоративно-партийно-коалиционни квоти, едва ли ГЕРБ-СДС ще има седем депутатски мандати в Трети МИР-Варна, както иска лидерът на партията.

bgsniper.com

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации