18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, септември 19, 2024

Младеж разби челюстта на друг при побой във Варна

Най-четени

Още публикации

Районният съд във Варна наказа млад мъж, който при побой счупил челюстта на друг. Той получи „пробация“ за причиняване на телесна повреда. По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, 21-годишен младеж се призна за виновен в причиняване на средна телесна повреда – деяние, наказуемо по чл. 129, ал. 2 от Наказателния кодекс. На подсъдимия бе наложено наказание „пробация“. В продължение на 6 месеца той ще подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност два пъти седмично, като за същия срок следва да провежда и задължителни периодични срещи с пробационен служител, пише Варна24.

Деянието е осъществено на 28 януари тази година във Варна. Тогава, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето, подсъдимият младеж причинил другиму средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на челюстта, обусловило трайно затруднение във функцията на дъвченето за период от около 2 месеца.

Съгласно параметрите на споразумението, в тежест на подсъдимия са направените по делото разноски за над 1400 лева. Пострадалият се уведомява за одобреното споразумение и възможността да предяви по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е окончателен.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации