18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, септември 19, 2024

Варненци могат да се включат в заснемането на видеа за опазване на околната среда

Най-четени

Още публикации

Мотивиращи видеа, които да насочат вниманието към опазването на околната среда, могат да заснемат хора на различни възрасти във Варна. Идеята е на Фондация „Академия за рециклиращо изкуство“, която кани варненци да участват в безплатните срещи, които ще се проведат в няколко поредни съботи и в които ще бъдат изработени клиповете.

Целта е да привлечем вниманието на широката общественост към правилните и добри практики в управлението на отпадъците и начините да ги намалим, каза за Радио Варна Наталия Николова, основател на фондацията. Чиста околна среда и повече осведоменост сред населението в тази насока, са в основата на младежкия проект „Бъдещето в нашите ръце“, който реализира Фондация „Академия за рециклиращо изкуство“, а заснетите клипове ще бъдат разпространени в интернет, за да достигнат до повече хора.

Видеата ще са кратки, под 1 минута, могат да бъдат заснети с мобилен телефон.

Желаещите да участват трябва да попълнят формуляр, който могат да изтеглят от интернет през следния линк https://forms.gle/pPUbgtfn2yT4eaad8
Записването е до 19 септември 2024 г.

Освен видеата са предвидени и творчески задачи, които ще се проведат няколко поредни съботи от 15.00 до 17.00 часа в ателието на Академията на бул. „Сливница“ №147 във Варна.

Първата среща е на 21 септември т.г. от 15.00 часа.

Наталия Николова е убедена, че за да живеем в чисти градове, трябва да променим мисленето си, да изхвърляме боклука на определени за целта места, но и да генерираме по-малко отпадъци, като използваме предмети за многократна употреба. Тя има двама сина, като големият й е на 8 години и се казва Венелин. Третокласникът разказа, че е научен като види боклук на улицата да го изхвърли в коша и знае да изхвърля разделно отпадъците. Смята, че хората, които хвърлят боклуците си по улиците са неграмотни, защото не са се научили как да живет в чиста среда. Не се притеснява, че изхвърля боклука на други хора. Мисли, че организациите за рециклиране са по-малко, отколкото е необходимо и ако продължим да изхвърляме безразборно отпадъци ще затънем в боклуци.

източник: БНР

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации