18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, септември 19, 2024

140 души са блокирани на круизен кораб на река Дунав

Най-четени

Още публикации

Пътниците на швейцарски речен круизен кораб сa блокиран на река Дунав след обилни валежи, пише Thurgau Travel в понеделник.

Заради наводнението на река Дунав 102 пътници, повечето от които швейцарци, и 40 членове на екипажа трябва да останат на борда на швейцарския речен круизен кораб Thurgau Prestige във Виена. Те не могат да напуснат кораба от събота, тъй като проходът, водещ към кея, е наводнен.

Туристическата агенция Thurgau Travel каза в понеделник сутринта, че всички пътници на борда са напълно снабдени и че местните власти ще решат кога лодката може да продължи пътуването си или кога пътниците могат да слязат.

Според изявленията на пътниците през уикенда, те са били информирани, че трябва да останат на кораба поне до вторник, съобщи швейцарското обществено радио SRF. Първоначално Thurgau Prestige трябваше да извърши двупосочно пътуване между Линц и Будапеща. Сега остава във Виена до второ нареждане.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации