18 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, септември 18, 2024

Белослав обяви частично бедствено положение заради потопа

Най-четени

Още публикации

Заради обилните валежи в Белослав е обявено частично бедствено положение, каза за БТА кметът на общината Деян Иванов. Той уточни, че разчистването на пораженията вече е започнало. Иванов благодари на частните фирми от общината, които са се включили да помагат със своя техника и хора. По думите на кмета първо са разчистени подходите към ферибота, за да не бъде преустановено движението между двата бряга на канала. 

От Областната управа във Варна допълниха, че частичното бедствено положение е обявено за района на открития отводнителен канал по протежението на улица „Иван Вазов“ и района на дерето в квартал „Акациите“ в Белослав. Сериозно засегнат е общинският пазар в града, има наводнени сгради. По думите на кмета Иванов в момента залетите помещения се отводняват с помпи. Улиците се разчистват от кал и наноси. На места асфалтът обаче е разрушен. Иванов допълни още, че за почистването на града очаква през утрешния ден помощ и от Затворническото общежитие в Разделна.

Кметът посочи, че все още не може да се каже какво е финансовото измерение на нанесените от стихията поражения. Той уточни, че те ще бъдат калкулирани и общината най-вероятно ще кандидатства за подкрепа пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации