20.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, септември 16, 2024

„Град в града“ във Варна: Ивелин Михайлов разкри грандиозните си планове за мегапроекта (ВИДЕО)

Най-четени

Още публикации

Както вече стана ясно, бизнесменът и изпълнителен директор на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов, планира инвестиция на стойност над 400 милиона лева във Варна – град в града, или място за бизнес и живеене с около 200 000 кв. м. разгърната застроена площ на територията на бившия радиозавод

В кратко видео Ивелин Михайлов обясни какви точно са плановете за Варненското сити.

„Няма създадена инфраструктура, няма създадени офис помещения, няма създадени модерни промишлени помещения, в които младите хора да намират развитие. Варна се развива от туризма, който вече е презастроен и е собственост на мутрите, което е всеизвестно. При мутрите развитие няма. Там не можеш да използваш модерни маркетингови похвати, не можеш да използваш модерни търговски методи. Те винаги живеят 5-10 или 15 години назад в миналото“, заяви Ивелин Михайлов.

„Единствената част във Варна, която може да се развива е този район. На 5 минути оттук се намира летището, на 5 минути се намира пристанището, на 5 минути се намира автогарата и на 5 минути – ЖП гарата. Тук е входът към Варна – магистрала. Това място се явява най-възловото във Варна“, категоричен е той.

„Ние решихме да вземем този парцел с рушащия се радиозавод, и да направим Варненското сити. Това ще бъде черноморската финансова и развойна столица. Черноморската, не само българската или балканската. Тук ще направим огромни небостъргачи, ще има хотел, който да развие и летището, трафикът да може да се увеличи, защото трябва да има създадени удобства и условия. Ще направим така, че тук да има 120 000 квадрата промишлени площи и 80 000 квадрата жилищни площи. Ще направим град в града. Тук ще бъде голям финансов и развоен център. Една голяма част от хората, който работят тук, ще живеят тук. Тук ще има училища, детски градини, басейни, спортни зали и всичко, за да може да не се налага тези хора да излизат. По този начин те няма да натоварват трафика по никакъв начин. Отделно – предвидили сме да направим втори Аспарухов мост и да направим една магистрала от Русе то Турция, при която целият трафик, който до момента идва от входящи туристи, които искат да продължат надолу по Черноморието, ще мине от друг път. И тук всичко ще се освободи и изведнъж ще стане съвсем различно място“, казва бизнесменът.

„Ние ще направим място с много голяма добавена стойност, което ще помогне на всички хора в кв. „Трошево“ да забогатеят“, твърди Михайлов.

източник: Нова Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации