21.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, септември 16, 2024

Изложба „Време-пространствени полета“ във Варна

Най-четени

Още публикации

Изложбата „Време-пространствени полета“ на Огняна Серафимова представлява едно гмуркане във физичния свят от обекти, повърхности, материи, които създават миналото, която ще може да бъде видяна от варненци и гости на града в периода 10 септември – 10 октомври в двора на градската художествена галерия, научи медия „Будна Варна“.

Компилативен образ на преживявания, който изгражда „полетата“ на паметта. Територии, където конкретни обекти определят конкретно време и пространство. Предметността е код, отключващ емоционалната памет, което предполага съзерцаващият да предприеме едно дълбинно пътешествие. Вглеждане в своите асоциативни вериги и лични време-пространствени полета.


Огняна Серафимова е автор, който работи предимно в сферата на сценографията и обяснимо подходът й към творбите-инсталации е силно повлиян от материалността като код за създаване на сценична реалност. Инсталациите са ситуирани в екстериорно пространство – вътрешния двор на Градската художествена галерия във Варна, и предполагат „влизането“, допира, участието на посетителите. Това отваряне и включване на зрителя в творбата, приканването към споделяне на личния прочит е характерно за пърформативните форми, изследователския процес и интереса към наблюдаващия човек.


Проектът е съпътстващо събитие към Форума „Изкуството като противодействие“ на Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ – Варна и е продуциран от фондация „Август в изкуството“ с финансовата подкрепа на Фонд Култура Варна.
Партньори по проекта са „Колективът“ с инициативата „Изкуство в парка“, културна организация „Кинестетик проджект“, експерт маркетолог Габриела Евстатиева и онлайн медията „Будна Варна“.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации