12.3 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, септември 16, 2024

Наближава маратон „Неофит Рилски“ 2024, днес е последният ден за регистрация на стандартните цени

Най-четени

Още публикации

Тече подготовката по провеждането на маратон „Неофит Рилски“ 2024, който ще се проведе на 13 октомври. Тазгодишното издание ще прати приключенците в съревнование по черни пътища от с. Неофит Рилски до крепостта Овеч като освен бегачи ще има и колоездачи.

До участие в надпреварата се допускат мъже и жени, които към деня на маратона са навършили 18 години, имат необходимата екипировка и са в отлично физическо и психическо състояние. Маратонът ще продължи от 09:00 ч. до 15:00 ч. Предвидени са три трасета – 13 км, 25 км. и 42 км. Малчуганите ще имат възможността да се включат детско бягане от 700 м., а колоездачите ще избират между трасе от 25 км и трасе от 42 км.

Участниците трябва да се запознаят преди провеждане на състезанието с дължината и специфичните характеристики на съответното трасе и да са перфектно подготвени. Те ще се справят без чужда помощ с всички предизвикателства, които крие участието в бягания на открито като лоши климатични условия – сняг, дъжд мъгла, студ, горещина, възможни физически наранявания, придвижване през тъмната част на денонощието, среща с диви животни.

За да участват състезателите подписват декларация за освобождаване от отговорност и декларация за предоставяне на лични данни. За лица ненавършили 18г. се попълва декларация за участие на лица под 18г.

Можете да разгледате маршрутите на трасетата и таксите за участие на официалния сайт на маратона тук.

снимка: Исторически парк

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации