17 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, септември 16, 2024

Светофарът на изхода на Варна в посока курортните комплекси ще бъде пуснат отново днес

Най-четени

Още публикации

Днес ограничителните колчета на светофара след „Почивка“ на пътя Варна – Златни пясъци са били премахнати.

Ситуацията обаче остава неясна. 

Ето какво съобщи кметът Благомир Коцев:

Светофарът на изхода на Варна в посока курортните комплекси ще бъде пуснат отново днес, за да продължат изследванията от фирмата, която анализира състоянието на трафика.

След като бяха свалени данни и извършено преброяване по време на затварянето му, сега ще бъдат свалени и такива след пускането му отново в действие.

Следва да бъдат направени анализи и взети предвид мнения на всички компетентни органи, отговарящи за безопасността на движението и регулиране на трафика.

Стремежът ни е да намерим най-оптималния начин да облекчим трафика от курортите по бул. Княз Борис l в летния сезон и в същото време това да не създава неудобства на живущите в околните квартали, или те да са минимални.

След анализа на експертите ще бъдат въведени окончателни мерки, които могат да включват изграждане на светофар на друго подходящи места, интелигентни системи за регулиране на трафика или ускорителни ленти, като не се изключва и повторното затваряне на светофара, ако цифрите покажат това като най-подходящ вариант.

снимка: Благомир Коцев

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации