16.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, септември 19, 2024

Пускат на търг стоки, конфискувани от митничарите във Варна

Най-четени

Още публикации

Териториална дирекция Митница Варна продава на търг с тайно наддаване 26 групи различни стоки, изоставени или отнети в полза на държавата. Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Стоките са задържани през последните години и за тях вече са приключили производствата, водени от митническата дирекция, съобщиха от пресцентъра на дирекцията във Варна.

Сред обявените за публична продажба стоки има платове, дрехи, обувки, чанти, масова бижутерия, часовници, също различни видове авточасти, електромотори и инструменти. Продават се още осветителни тела, градински чадъри, грил тигани и други стоки за бита. 

По-голяма част от стоките са задържани на Митнически пункт „Варна – Запад“ при опити да бъдат внесени контрабандно от Китай и Турция. Предлагат се за продажба и задържани недекларирани стоки, открити в колетни пратки.

Всяка стока или група от стоки има начална тръжна цена. За участие в търга се внася депозит от 20% от началната тръжна цена.

За стоките с несъюзен митнически статус, спечелилият купувач ще трябва да заплати и дължимите мита и ДДС. Сред предлаганите на търга стоки има и предназначени само за реекспорт, понеже не притежават документи за въвеждане на пазара на ЕС.

Заявления за участие в търга се подават в деловодството на ТД Митница Варна от 16.08.2024 г. до 20.09.2024 г., а огледът на стоките се извършва след предварителна заявка. Пълна информация за търга е публикувана и на интернет страницата на Агенция „Митници“ в секция „Публични продажби“ – „Публични продажби по ДОПК“.

снимка: Митници – Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации