6.6 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, октомври 22, 2024

Зловещи обаждания заваляха към майки на ученици във Варна

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Варненка сподели за ситуация, при която е останала шокирана от обаждане, при което непознат младеж търси сина й на нейния телефонен номер с твърдението, че детето й дължи пари за дрога. СайтЪТ публикува споделената история без редакторска намеса:

“Бих искала да споделя за ситуация, в която попаднах и както впоследствие разбрах, не съм единствената. Очевидно е някаква нова мода сред младежите да си правят неуместни шеги с родители по телефона, които обаче могат да имат доста неприятни последици.

Докато пътувахме със съпруга ми и сина ми, който е на 12 години, телефонът ми звънна от непознат номер. Осреща младежки глас търсеше детето ми.

Обясних, че е станала някаква грешка. Момчето обаче заяви напълно хладнокръвно, че търси именно него, защото му дължи пари за закупена трева. Посочи двете му имена, даде описание на външния му вид и спокойно обясни, че е дилър, дори се представи любезно с име и прякор и посочи ден, час и място, откъдето синът ми е купил от него тревата.

Познавам детето си, но в тази възраст всичко е възможно и разбира се, тънката отрова на съмнението веднага се просмука и ме сграбчи. Обясних на любезния “дилър”, че в този ден синът ми е бил с нас през цялото време и няма как да е бил на посоченото място, но той настоя да проверим телефона му и да видим, че има обаждания към него. Детето ми беше не по-малко шокирано от мен и веднага предостави телефона си, като започна да обяснява подробно кои са контактите му.

“Нищо няма да му направя, но повече няма да му продавам трева, ако не ми даде 20-те лева, които ми дължи!”, настояваше упорито момчето отсреща.

Бях наистина втрещена как може някой да има дързостта да се обади на родител с подобни твърдения с чувството, че прави нещо напълно невинно, като си давах сметка, че очевидно става въпрос за неуместна шега, която цели да предизвика скандал. Разговорът приключи с любезни пожелания за приятен ден и всичко най-хубаво, но обаждането успя да вгорчи настроението ми и постигна целта си.

В разговор със сина ми дали има някакви предположения кой и защо би направил подобно нещо, той заяви, че няма подобни познанства и е не по-малко изненадан не само от обаждането, но и обиден от съмненията ми към него.

След няколко дни на размисъл, реших да открием “дилъра” и разбулим мистиката на обаждането. Престраших се да звънна отново на непознатия телефонен номер. Вдигна друг, напълно непознат човек, който първоначално се държеше абсолютно неадекватно. След като обясних ситуацията и настоявах да разбера с кого говоря, стана ясно, че е момче от класа на сина ми, което обясни, че негов познат му е гостувал и вероятно в негово отсъствие е решил да звънне от неговия телефон, за да се пошегува, което е правил и друг път. Теорията издишаше, предвид факта, че приятелчето търсеше сина ми с двете му имена и даде точно описание на външния му вид.

Реших, че младежите трябва да престанат с телефонния тероризъм, а родителите им да бъдат запознати с “невинните” им забавления, затова потърсих съдействие от органите на реда.

За съжаление употребата на марихуана и други забранени субстанции се е превърнало в истинска епидемия сред подрастващите, които приемат това за нещо нормално и безобидно без да осъзнават последствията. Затова смятам, че родителският контрол е от решаващо значение. Липсата на комуникация и внимание често водят до първата стъпка към дълбоката пропаст на зависимостите, от които впоследствие няма излизане”, гласи коментарът, изпратен до СайтЪТ.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации