16.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, септември 20, 2024

ИКТ Клъстер – Варна участва в тържеството на ВВМУ „Н. Вапцаров“ по случай дипломирането на студентите от „Випуск 2024“

Най-четени

Още публикации

ИКТ Клъстер – Варна участва в тържеството, организирано от Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ по случай дипломирането на студентите от „Випуск 2024“, състояло се на 10 август 2024 г. Това тържество съвпадна с честването на 145-годишнината на Българските Военноморски сили.

Поздравителен адрес
От името на клъстер Информационни и комуникационни технологии – Варна отправихме поздравителен адрес към Началника на ВВМУ и флотилен адмирал, членовете на Академичното ръководство, преподаватели и студенти. Ето част от нашето обръщение:

„Приемете сърдечни поздрави по случай 145-ата годишнина от създаването на Българските Военноморски сили (ВМС) и дипломирането на студентите от „Випуск 2024“. ВМС на България имат дългогодишна и уважавана история, изпълнена с множество примери на професионализъм. През всички тези години ВМС са стояли на стража на морските ни граници. Военноморското училище играе ключова роля в подготовката на офицери, които служат на Родината с чест и достойнство. На завършващите от „Випуск 2024“ пожелаваме успехи в бъдещите предизвикателства. Бъдете достойни наследници на традициите на ВМС и нека винаги служите на България с преданост.“

Тържествена церемония

Тържествената церемония по случай дипломирането на студентите от „Випуск 2024“ започна с приветствени слова от Началника на ВВМУ, флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, който поздрави всички присъстващи и подчерта значимостта на този юбилей и дипломирането на новите кадри.
Кметът на Варна, Благомир Коцев, също поздрави студентите и курсантите, подчертавайки гордостта от престижното заведение и неговата важна роля за подготовката на кадри, способни да се изправят пред предизвикателствата на бъдещето. Той изтъкна какво огромно значение има ВВМУ за града и страната.
Почетен плакет и парична награда получи курсант-мичман Рафаел Кънев – първенец на випуска от специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“.

Подкрепа и награди за отличниците от ИКТ Клъстер – Варна

В стремежа си да насърчим изключителните постижения на курсантите, ИКТ Клъстер – Варна осигури 22 награди за завършващи с отличен успех – книгата „Перспективата изкуствен интелект“ с лично посвещение от автора, д-р Артур Кордон.
Поздравяваме всички завършващи и им пожелаваме много бъдещи успехи и нови постижения!

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации