16.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, септември 20, 2024

Община Варна дава случая с кедрите в „Аспарухово“ на прокуратурата

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Община Варна внася сигнал с искане за протест от прокуратурата на Подробния устройствен план (ПУП) от 2016 година на частен имот в кв. „Аспарухово“, където вчера бяха премахнати четири от общо седем кедъра. По случая веднага започна проверка на документацията от страна на юристи, архитекти и инженери в Община Варна. Заради съмнения за нередности още утре ще бъде внесен сигнал в прокуратурата. Това съобщиха от пресцентъра на местната власт.

По-рано днес кметът Благомир Коцев проведе поредна среща с жители на кв. „Аспарухово“. След като вчера ги прие на разговор в Общината, днес той посети мястото, за да разясни лично хронологията на събитията. Установихме, че границата на терена попада върху канал, който по време на наводненията през 2014 г. е бил ключов за отводняването на квартала.

Под терена има също водоснабдителни и електрически комуникации, които ще бъдат засегнати при евентуално строителство. Това е недопустимо. Ако не беше злополучния случай с кедрите, нямаше да разберем това, защото ПУП е издаден преди 8 години, коментира кметът.

На срещата с него хората изразиха пълна подкрепа за намерението за отмяна на Подробния устройствен план и посочиха, че са готови да защитят позицията си и на сесия на Общинския съвет. Те също така увериха кмета Коцев, че ще сезират прокуратурата с разбирането, че ако достатъчно много страни го направят, шансът да се стигне до дело, е голям.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации