18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, септември 19, 2024

Нов мост над Варненското езеро преди ремонта на Аспаруховия мост

Най-четени

Още публикации

Аспаруховият мост във Варна не е в аварийно състояние, според данни от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по време на редовния парламентарен контрол. Въпреки това, за да бъде осигурен по-добър транспортен достъп и безопасност, се обмисля изграждането на нов мост над Варненското езеро преди да започне същинското възстановяване на Аспаруховия мост.

Подготовка за ремонт на Аспаруховия мост

АПИ подготвя обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител, който да изготви технически проект за ремонт на Аспаруховия мост. Според министър Коритарова, индикативната стойност за изготвянето на техническия проект е 1,5 млн. лева, а срокът за изпълнение е 240 календарни дни. Проектът ще включва подробен оглед и обследване на различни елементи от моста, включително пътната настилка, тротоарите, ограничителните системи и отводняването.

Изграждане на нов мост над Варненското езеро

Министър Коритарова посочи, че се обмисля и изграждането на втори мост над Варненското езеро като част от проекта за разширение на автомагистрала „Черно море“. Предложението на АПИ е първият участък от магистралата да бъде именно мостът над Варненското езеро. Процедурите по Закона за обществените поръчки и последващото строителство ще бъдат стартирани след провеждане на оценката на въздействието върху околната среда /ОВОС/.

С този нов проект се очаква значително подобрение на транспортната инфраструктура в района и осигуряване на по-добър достъп до Варна и околните области.

снимка: Изкуственият интелект

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации