11.5 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, септември 16, 2024

Аспаруховци: Поставиха загражденията по тъмно. В 6:30 вече ги бяха отрязали!

Най-четени

Още публикации

Върнаха ли се ония мутренски години, когато в тъмни доби или в събота, или неделя се премахваха бижута на Варна? Това се питат жители на кв. „Аспарухово“ по повод отрязаните дървета в центъра на квартала тази сутрин, като припомнят и прословутите подобни казуси с известната преди години „Картофена къща“ и други подобни обекти от културно-историческото наследство на морския град, които бяха премахнати в почивни дни.

Според очевидци, огражденията около бъдещия строеж са били поставени още по тъмно. „В 5 часа поставиха оградата, а в 6:30 часа вече бяха отрязали дърветата“, коментират хората.

Темата избуя за отрицателно време в социалната мрежа. Публикуваме част от мненията и позициите на хората, без редакторска намеса:

– Нищо не е по-важно в този живот от душата! Днес душата на Аспарухово страда, стене от болка и безсилие пред човешкото бездушие, безхаберие, алчност! Отнеха и корена, изтриха години от паметта и в лицето на няколко кедрови дървета, носещи духа на живота!

– Срамувам се от всички, така наречени хора, позволили тази сеч и проект, и всички други подобни, с една единствена цел… ПАРИ… ВЛАСТ… ПОЛОЖЕНИЕ… и всички, които вдигат рамене, не защитили себе си, децата си, живота от всичко това. Вярвам, че ще се явят будни души, за да спрат всичко това! СЪБУДЕТЕ СЕ ХОРА!

– И кметът може да реагира, и институции… но нямаме държава и общество!!!

– Дано да отнесе солена глоба за сечта

– Варварство!

– Така действат подлеците. Не може кметът да не е знаел, а може и да им е дал акъл за спешни действия. Щели били да посадят дървета в гингирлика. Що не отидат те там?

– Алчност, алчност се казва, а не простотия…

– Мача вече е писан, не разбрахте ли? Що не засадят нови някъде другаде или до самата кооперация, и готово. Заради това дело се забави и толкова много решението за строежа близо 4 години.

Припомняме, че жителите на кв. „Аспарухово“ във Варна се събудиха с тъжна новина тази сутрин. Рано кедровите дървета, за които хората се бориха усилено през последните седмици, бяха отрязани.

Хората се бориха за запазването им. Организираха и протести.

Има обаче и противоположни мнения. Дали ако теренът бе на част от хората, които се бунтуват сега, и те искат да го застроят, ще реагират така бурно срещу сечта, питат опониращи.

Все пак обаче трябваше и районното кметство, и голяма Община, да обясни на жителите подробности – какво ще се случва, защо, каква е компенсаторната програма и пр., обясняват трети. Те също са недоволни, че в ранни зори, и зад ограда, която ограничава видимостта, е станало превахването на дърветата.

източник: Варна24

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации