18.4 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, септември 20, 2024

Възрастна жена даде 46 000 лева на ало-измамник

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Майка и син от Айтос станаха жертва на телефонна измама. Схемата включва обаждане на домашния телефон от мним служител на „Енергото“, чрез който мошеникът се добрал до мобилните им телефони, предаде БНР. 

Малко по-късно айтозлиите получили телефонни обаждания от мъже, представили се за служители от Първо Районно управление – Бургас. Те обяснили, че работят по задържането на мигранти, извършващи домови кражби. Така накарали майката и синът да им предадат спестяванията си от 46 000 лв. 75-годишната жена предала сумата на мъж с лек автомобил с хасковска регистрация.

В резултат на бързите полицейски действия, предприети от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОДМВР – Бургас и Районно управление – Айтос е установен извършителя на деянието. Това е 27-годишен мъж от старозагорското село Калитиново, който направил пълни самопризнания и възстановил част от паричната в размер на 2 550 лв.

Задържан е с мярка за неотколонение за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации