21.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, септември 20, 2024

При полицейска акция във Варна: Арестуваха фалшификатор на лични документи

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Днес в 06.30 часа служители на отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР-Варна са задържали мъж на 33 години, криминално проявен за притежаване на наркотици и управление на МПС след употреба на наркотици от НК.

За нарушителя са събрани данни, че е извършител на престъпление по чл.308, ал.2 от НК и чл. 316, вр. чл 308, ал.2 от НК за преправяне неистински официален документи за самоличност, както и се ползва от преправен официален документи за самоличност. Фалшифицираните лични карти на български граждани е използвал за регистрация в банкови сайтове. До момента са установени три потърпевши лица.

При претърсване в дома, обитаван от задържания в град Белослав, са иззети 3 компютърни конфигурации съдържащи, облачно пространство с 15 GB лични данни на различни лица – копия на лични карти, компютърни програми за обработка на изображения, 5 мобилни телефона  с 10 СИМ карти. Установени са данни и снимки на лични документи на потърпевшите.

На претърсения адрес са намерени и 30 блистери  с по 10 таблетки и 2 литра прекурсор за извличане на високорискови наркотични вещества.

Образувано е досъдебно производство. по описа на ОДМВР-Варна, водено по чл. 308, ал.2 НК и чл. 316, вр. чл 308, ал.2 от НК, наблюдавано от прокурор при РП Варна.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации