16.5 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, септември 20, 2024

Украйна се похвали, че е потопила руска подводница в Черно море

Най-четени

Още публикации

Украинската армия потопи руска подводница край Севастопол. Освен това украинските сили удариха летище и петролни складове Белгородска, Курска и Ростовска област. Това предаде агенция Ройтерс, съобщи News.bg.

Министерството на отбраната съобщи в социалната мрежа „Х“ (бивш Туитър), че е пратила руската подводница B-237 „Ростов на Дон“ на дъното на Черно море.

Украинските военни не уточняват кога са успели да извършат удара. Последният ракетен удар по Севастопол, според съобщенията и на двете страни, беше нанесен през нощта срещу 2 август.

Тогава руският губернатор на Севастопол съобщи, че след свалени ракети отломки са паднали на няколко места.

Подводницата „Ростов на Дон“ бе повредена отново с ракетен удар през септември месец миналата година и до този момент е в ремонт и изпитания в Севастополското пристанище.

Самата подводница е една от най-новите – пусната е на вода през 2014 г. и може да носи четири крилати ракети „Калибър“.

Украинският генерален щаб също така заявява, че са успели да повредят сериозно четири пускови установки за ЗРК С-400 „Триумф“, които са били установени в Крим. Според съобщението това е станало именно през нощта на 2 август.

Руските военни не са потвърждавали нито една от информациите.

При друга атака бе ударен склад за боеприпаси на летището в Морозовск, където руските сили съхраняват управляеми авиационни бомби.

Поразени са също петролни депа и складове за горива и смазочни материали в Белгородска, Курска и Ростовска област.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации