16.5 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, септември 21, 2024

Наркоман разпродаде и опустоши дома на баба си, баща му търси помощ

Най-четени

Още публикации

Наркозависим врачанин, известен в града с прякора Банана, разпродаде и опустоши жилището на баба си в града, пише агенция BulNews.

В редакцията постъпил сигнал от Ивайло Върбанов. Мъжът е баща на Даниел Христов, както е истинското име на Банана. По думи на човека, синът му от 18-годишна възраст злоупотребява с наркотични вещества, като освен това е и един от основните разпространители на дрога в региона. Ивайло, познат като Къдравия, разказа пред наш репортер, че 31-годишният мъж живеел при своята баба Дафинка в ж.к. „Младост“ №8 във Враца, тъй като той го бил изгонил заради престъпната дейност, с която се занимава. През 2021 г. обаче възрастната жена била сполетяна от коронавирус и починала.

„Още тогава казах на Даниел, че искам да напусне дома на покойната ми майка, защото бях сигурен, че ще изпотроши и разпродаде всичко, за да си купи наркотици. Той обаче ме уверяваше, че няма да го направи и отказваше категорично да излезе от апартамента на баба си“, разказа пред медията ни бащата на Банана.

„Вдигнал съм ръце от него. Вече няколко години той се разпорежда с дома на майка ми и в него не е останало нищо, като дори е изкъртил и една от вратите“, споделя още отчаяният мъж.

По думи на човека, Даниел е изнесъл цялото кухненско обзавеждане, холната гарнитура, секции, спалня, маси, столове – всичко, от което може да се изкарат пари.

„Синът ми е наркозависим и това не е тайна за никого. Цяла Враца знае с какво се занимава. Той е криминално проявен, а досието му е доста дебело. Полицията го познава много добре, и според мен е въпрос на време да бъде задържан и вкаран в затвора“, разказва още Ивайло Къдравия.

„Аз съм безсилен. Говорил съм с него десетки пъти. Той казва, че ме разбира и се съгласява с всичко, но след това продължава постарому. Вече не знам какво да направя. Подал съм сигнал в полицията, защото това не може да продължава така. Аз живея в София, но като се прибера във Враца съседите си късат дрехите от Даниел. Разказват ми, че редовно го търсят от полицията и се провеждат акции на ГДБОП, но той все още е на свобода“, споделя още отчаяният баща.

Ивайло Върбанов твърди, че отчаяно търси помощ за сина си и се надява полицията във Враца да си свърши работата, за да спре действията на сина му и хората да живеят спокойно.

източник: kreminalno.com

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации