21.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, септември 20, 2024

ГЕРБ-СДС няма да подкрепят третия мандат на „Има такъв народ“

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Партията на Бойко Борисов няма да подкрепи третия мандат, стана ясно след близо 3-часовата среща на ИТН и ГЕРБ-СДС. По-рано ИТН представи приоритетите си в правосъдието, енергетиката и външната политика.

Преговорният екип на най-голямата парламентарна група се състои от Росен Желязков, Деница Сачева и Теменужка Петкова.  От страна на ИТН в разговорите участваха Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Ивайло Вълчев и други представители на формацията.

От ГЕРБ поискаха преди търсенето на пресечни точки да разберат имало ли е вчера среща между ИТН, Възраждане, ПП- ДБ, БСП и независимите вече депутати от ДПС.

Росен Желязков попита прави ли се опит за формиране на паралелно мнозинство, което цели да подреди нов служебен кабинет и да свали председателя на Народното събрание Рая Назарян.

От ИТН отрекоха и бяха категорични, че единствената тема да тях е намиране на мнозиство за правителство с третия мандат. Още вчера с пост в социалните мрежи лидерът на ИТН Слави Трифонов също отхвърли твърденията за неофициални разговори за смяна на председателя на Народното събрание.

„Нямаме намерение да свалим председателя на Народното събрание. Имаме огромно желание да състави правителство с третия мандат. Без вас кабинет няма да има. Всеки може да се среща с когото прецени. Прочели сте поста на Трифонов – единствените разговори, които водим, са за съставяне на правителство. Ключът е в ГЕРБ. Ако има мнозинство за правителство, включително и с вас може да се прецени дали да се сменя председателя на НС“, заяви Тошко Йорданов.

Досега да подкрепят кабинет с третия мандат са се съгласили отцепниците от ДПС, БСП и част от „Величие“. „Възраждане“ категорично отказва, а ПП-ДБ ще обяви решението си след съвещание на партийните органи.

nova.bg

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации