18.4 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, септември 20, 2024

Алея на книгата започва от днес във Варна

Най-четени

Още публикации

От 18 часа на 2 август ще се състои официалното откриване на „Алеята на книгата“ във Варна. Още днес обаче част от издателствата са се настанили в шатри по ларгото на Варна, а граждани и гости на града могат да закупят най-новите книги, видя репортер на Moreto.net.

Морската столица е домакин на най-голямата „книжарница на открито“ от 2 до 11 август включително, от 10 до 22 часа.

„Алеята на книгата“ във Варна тази година ще е разположена на булевард „Сливница“ от Севастопол, хотел „Черно море“, до централния вход на Морската градина.

Водещ на официалното откриване на 15-тото издание пътуващото изложение ще бъде известният български актьор Христо Гърбов. Старт на откриването ще даде музикалното изпълнение на Квартет „Форте“ с начален час 17:30.

Изложението включва 19 шатри, в които жителите и гостите на града ще имат възможността да разгледат и закупят книги от 57 издателства, включително 10 варненски. На Сцената на културната програма са включени срещи с автори, представяния на нови заглавия и множество събития за любители на книгите от всички възрасти.

Със своето разнообразие и мащаб, „Алеята на книгата“ е едно от най-вълнуващите събития на лятото във Варна, привличайки както местни жители, така и туристи.

снимка: Мариела Русева

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации