17 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, септември 16, 2024

Протест затвори движението по бул. Княз Борис I във Варна (СНИМКИ)

Най-четени

Още публикации

Спорно решение за реорганизация на движението във Варна вбеси голяма част от жителите в кв. „Бриз“ във Варна.

Днес жителите осъмнаха с промени в частта, в която се пресичат бул. Княз Борис I и ул. Янаки Смирнов. На практика, всички живущи в района са принудени да стигат до домовете си през кръговото кръстовище в района на Траката.

За малка част от живущите в района има друга възможност – да се включат в локалното, чийто вход обаче се намира непосредствено след излизане от кръговото кръстовище и е предпоставка за ПТП. Същото кръгово е изключително натоварено, а често предизвиква и произшествия.

Решението предизвика вълна от възмущение, предимно сред живущите в този район.

Потърпевшите от реорганизацията се организираха и в 18:00 ч. се събраха на кръстовището и затвориха за кратко движението в двете посоки.

Снимка: Потребител на име Дарин от Вайбър групата „Против затваряне на левия завой към Жижо“

След като вече бяха направени промените, пресцентърът на общината изпрати съобщение до медиите, че промените са временни и с цел да избегнат големи задръствания, които могат да се породят от ремонтни дейности.

Жителите са притеснени, че временните решения понякога се оказват постоянни и смятат, че е възможно завинаги да бъде органичен достъпа през това кръстовище.

Мнозина са на мнение, че светофарът само няма да работи временно, но левият завой ще бъде перманентно затворен.

Екипът на Будна Варна не успя да открие заповедта на кмета в сайта на община Варна, нито видя подобно решение от сесия на общински съвет.

Наши източници ни споделиха, че от Пътна полиция има становище от 20.06.2024г., в което се констатира, че към проекта за реорганизация не са предоставени необходимите обяснителни бележки, посочва се и липса на направени проучвания за интензивността на преминаващите моторни превозни средства.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации