15.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, септември 20, 2024

Община Варна: Светофарът на „Бриз“ е спрян временно, левият завой постоянно

Най-четени

Още публикации

От община Варна излязоха със съобщение за промените в движението на пътя Варна – Златни пясъци на светофара на „Бриз“, което предизвика доста негативни коментари.

Ето какво съобщават от там:

Във връзка с ремонтни дейности и въвеждане на временна организация на движението по ул. „Арх. Манол Йорданов“ от вчера е въведено  временно спиране на светофарната уредба и затваряне на пътното платно на бул. „Княз Борис I“ с ул. „Янаки Богданов“.

Временното спиране на светофарната уредба се налага с цел да се редуцира трафикът по бул. „Княз Борис I“, който се очаква да се увеличи след затварянето на ул. „Арх. Манол Йорданов“ .

На същия светофар, върху пътното платно са поставени преградни пана и разделители – тип делиниатори, ограничаващи левия завой за пътуващите от Варна автомобили в посока курортните комплекси по ул. „Янаки Богданов“. Достъпът към улицата ще се осъществява с обратен завой на следващото кръгово кръстовище.

С цел да се предотвратят пътни инциденти,  на бул. „Цар Освободител“ в района на РЗОК (бивша Проектантска  организация), между металните ограждения също бяха поставени пътни ограничители, които не позволяват ляв завой в двете посоки на булеварда. Това решение на Общината, вече получи положителен отзвук от гражданите. 

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации