25.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, септември 7, 2024

Ватерполистите на КПС Варна шампиони при 15-годишните

Най-четени

Още публикации

КПС Варна за пореден път доказа своята доминация в българската водна топка, след като спечели титлата при 15-годишните за сезон 2024. В драматична трета финална среща, изиграна пред бурни емоции и препълнени трибуни, варненци триумфираха над Нептун Бургас с резултат 14:8, предоставяйки истински спектакъл за феновете на спорта.

От самото начало на мача КПС Варна наложи своето темпо и характер на игра, което състезателите на Нептун трудно успяваха да преодолеят. Варненци водеха в резултата през целия мач, демонстрирайки непреклонност и решителност.

Под ръководството на Найден Найденов, те успяха да преминат през сезона без нито една загуба или равен мач – безпрецедентен успех, който ги утвърждава като безспорен шампион в тази възрастова група.

„Особено трябва да отбележим и индивидуалните постижения на нашите играчи. Ники Цветков от КПС Варна бе избран за най-добър нападател в Държавното първенство, а Александър Стоименов – за най-добър вратар. Тези отличия още веднъж подчертават класата и таланта, които съставът на КПС Варна притежава.

Двамата левичари Калоян Петров и Артур Комаров, родени през 2010 година, се справиха блестящо. Отсъствието на основния състезател Кристиян Желязков даде шанс за изява, който те напълно оправдаха. През целия мач те се бориха и сменяха с най-едрото момче на Нептун.

Но нека не забравяме и за нашата невероятна публика. Въпреки че мачът се проведе в гр. Бургас, нашите верни фенове бяха до нас, подкрепяйки отбора с неизчерпаема енергия и страст. Те създадоха атмосфера, достойна за шампионите, и показаха на всички защо КПС Варна е най-добрият клуб не само на терена, но и извън него.

Поздравяваме и отбора на Нептун Бургас. Тяхното израстване е видимо и успехът им е заслужен. Там се работи много здраво и се вижда, че съставът има голямо бъдеще.“, пишат на страницата си във фейсбук от КПС Варна.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации