18.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, септември 8, 2024

Пеевски се яви на комисията за Нотариуса

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски се яви на заседанието на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства за групата около Мартин Божанов-Нотариуса и Пепи Еврото.

По думите му народните представители са уплашени от разкритията за „Булгартабак“ и мистър Кеш, визирайки президента Румен Радев. Иначе председателят на ПГ на ДПС смята, че доста лъжи са се изговорили за „Булгартабак“.

Наблюдавах предишната ви комисия, бях набъркан от Антикорупционния фонд (АКФ) и партии на кеша. Виждам, че са уплашени от разкритията, които ще направя съвсем скоро. Помолих и подадох до моя адвокат чрез градската прокуратура за „Булгартабак“ и КТБ, добави Пеевски.

Депутатът от ДПС Хамид Хамид представи информация за периода, в който Пеевски е бил в „Булгартабак“ и кога е бил освободен от длъжността следовател поради несъвместимостта му с кандидатурата на Пеевски като народен представител. В периода, в който е изпълнявал длъжността следовател Делян Пеевски не е участвал в разследвания на Булгартабак, не е участвал в разследване с Петьо Петров-Еврото и не е разпитвал Мартин Божанов-Нотариуса, подчерта Хамид.

Делян Пеевски поиска да бъдат изслушани и бившият председател на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и Христо Иванов за зависимости в съдебната система.

„Колко срещи е имал Христо Иванов с главния прокурор, предлагал ли е зам.-главни прокурори, искал ли е да овладее съдебната система и колко срещи ПП-ДБ имат с главния прокурор. Няма да позволява хората, които владеят съда и прокуратурата да ме забъркват във всички тези неща“, закани се Пеевски.

Председателят на временната комисия и депутат от ПП-ДБ Надежда Йорданова заяви, че Пеевски е направил изявление в разрез с дневния ред на временната комисия.

На свой ред Хамид Хамид отговори на Йорданова: „Името на Пеевски беше набъркано неоснователно от лица, които бяха дошли на предишното заседание на комисията (представители на АКФ – Андрей Янкулов и Николай Стайков – б.р.) не по темата нотариуса, а бяха дошли да правят внушения“.

Лена Бориславова от ПП-ДБ пък поиска да няма заседания на комисията, ако няма предварително приет дневен ред.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации