18.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, септември 8, 2024

Варненци на Морска гара снощи: Помощ, огромно задръстване

Най-четени

Още публикации

Огромно задръстване имаше снощи в района на Морска гара заради музикален фестивал.

„Помощ от паркинга на пристанище Варна!!!Много повече от 100 коли са в пълно задръстване , полицията отказва да окаже съдействие, казват, че не е тяхна работа!!! Г-н Благомир Коцев , сигнал е подаден на инспектор Несторов в 22.30 и 23.02ч. Моля, предприемете някакви действия!“, съобщава гражданин.

Причината за задръстването е Coca-Cola The Voice Happy Energy Tour.

Преди дни бе съобщено:

„Част улица „Вълноломна“ – от кръстовището с бул. „Приморски“ във Варна до паркинга на пристанищната зона, ще бъде затворена за движение на автомобили в днес – 21 юли, от 17:30 ч. до 24:00 часа. Причината е провеждане на музикален концерт на Южния плаж.

Водачите на МПС, посещаващи търговските обекти на свободната пристанищна зона и в сградата на Морска гара, могат да използват входа/изхода от бул. „Приморски“ срещу сградата на „Морска администрация“, препоръчват от община Варна.“

Ето какво съобщи кметът Коцев снощи:

Много хора ми се обадиха със сигнали за задръстване на Морска гара след концерта Кока Кола. И организаторът и домакинът са частни фирми и е трябвало да предприемат мерки това да не се случва. Очевидно те не са направили необходимото. А от Общината не е искано съдействие. Говорих с шефа на КАТ да помогнат за регулирането на движението и източването на колоната.

Имам уверението му, че регулировчици вече са на място. За следващи такива събития обаче съм възложил на заместник кмета по сигурността да изисква гаранции за безопасност на публичните събития, включително и такива, които не са на разрешителен режим от Общината, какъвто е този концерт. Който каквото и да организира във Варна, ще се съобразява с обществения ред и сигурността на хората.

снимка: Н. Николов

източник: Петел.бг

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации