3.6 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, октомври 18, 2024

Джо Байдън се отказва от президентската надпревара в САЩ

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Американският президент Джо Байдън съобщи, че се оттегля от надпреварата за Белия дом и няма да се бори за втори мандат.

В профила си в социалната мрежа „Екс“ той написа, че е в интерес на страната и на неговата партия да се оттегли.

В емоционално послание, Байдън изтъква, че в рамките на изминалите три години и половина е свършил немалко работа и днес Съединените щати имат много по-силна икономика, отколкото в началото на мандата му.

„Да служа като ваш президент, е най-голямата чест в живота ми“ пише още Байдън и допълва, че макар да е планирал да се кандидатира за втори президентски мандат, е стигнал до извода, че е най-добре да се посвети на това да изпълни пълноценно остатъка от настоящия си.
Очаква се Джо Байдън да направи обръщение към нацията.

На финала да посланието си президентът благодари на Камала Харис и на гражданите на Съединените щати за доверието, което са му гласували.

Байдън завършва с думите: „Вярвам в това, в което винаги съм вярвам – няма нищо, което Америка да не може да постигне тогава, когато го правим заедно. Трябва само да не забравяме, че сме Съединените американски щати.“
До оттеглянето на демократа от кампанията се стигна, след като масово членове на неговата партия призоваха той да се откаже. Причината – слабото му представяне по време на дебата срещу Доналд Тръмп в ефира на Си Ен Ен и последвалият дни по-късно гаф по време на срещата на върха на НАТО, на която нарече украинския президент Володимир Зеленски „президента Путин“.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации